VIDEO David Cameron: Coaliţia conservator-liberală va rezista

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul premier britanic David Cameron a asigurat vineri că guvernul de coaliţie conservator-liberal va rezista, pe baza unei agende comune a partenerilor de a relansa economia, în ciuda urgenţei de reducere a cheltuielilor publice şi de creştere a impozitelor, transmite Reuters.

Vor exista sceptici, dar cred că putem face lucrurile să meargă. Avem o agendă comună pe care vrem să o urmăm, a declarat David Cameron, care va conduce primul guvern de coaliţie din istoria Marii Britanii după 1945.

Citiţi şi:

Marea Britanie: un guvern cu dublă personalitate

Potrivit Reuters, rivali politici, analişti şi chiar unii membri ai Partidului Conservator s-au arătat preocupaţi că viziunile politice ale partenerilor la guvernare sunt prea diferite pentru ca alianţa să reziste.

Fostul vicepremier conservator Michael Heseltine a prezis că inevitabilele reduceri de cheltuieli vor provoca "tensiuni" în coaliţie.

Cea mai importantă şi presantă sarcină a guvernului este reducerea unui deficit bugetar ajuns la nivelul record de peste 11% din PIB.

Trebuie să luăm decizii dificile. Va fi un an dificil în ce priveşte cheltuielile publice, a subliniat Cameron.

Primul ministru se află vineri în Scoţia, unde se întâlneşte cu liderul Partidului Naţional Scoţian şi şeful guvernului regional, Alex Salmond, pentru discuţii centrate pe probleme economice şi pe posibilul transfer de noi puteri de la Londra către Edinburgh.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite