VIDEO UPDATE Casa Albă, FBI şi Departamentul de Justiţie şi-au reluat activitatea, după cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 a avut loc marţi după-amiază la Washington DC. Seismul s-a resimţit în marile oraşe, iar Pentagonul a fost evacuat. Cu câteva ore înainte, sudul statului Colorado a fost zguduit de un cutremur de 5,3 pe Richter.

UPDATE

10.45 Casa Albă, FBI şi Departamentul de Justiţie şi-au reluat activitatea, după ce fuseseră evacuate în urma seismului de 5.9 grade ce a avut loc pe coasta de est a Statelor Unite, notează CNN.

Toate monumentele naţionale şi parcurile din Washington sunt "stabile, dar închise", a informat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Parcurilor din SUA, sergentul David Sclosser.

21.48 Un seismolog USGS avertizează că vor mai avea loc replici, potrivit CNN.

UPDATE 21.45 Cutremurul a fost simţit şi la Toronto (Canada).

UPDATE 21.40 Aeroportul internaţional JFK a fost închis temporar. Totodată, au mai fost închise aeroporturile Newark (New York) şi Philadelphia. Pentru moment, nu există informaţii despre posibile victime ori pagube materiale.

image

UPDATE 21.25 Au fost evacuate şi părţi ale Casei Albe şi Capitoliului, sediul Congresului american. Serviciile companiilor de telefonie din New York au fost afectate temporar de cutremur.

UPDATE 21.18 Cutremurul a fost resimţit marţi în jurul orei 17,50 GMT pe costa de est a SUA, în special la Philadelphia, Pennsylvania, New York, inclusiv pe insula Martha's Vineyard (Massachusetts), unde familia preşedintelui Barack Obama este în vacanţă

UPDATE 21.15 Cutremurul a fost de 5.9 grade pe scara Richter, transmite CNN.

Institutul american pentru Fizica Pământului (USGS) afirmă că epicentrul seismului revizuit la 5,9 a fost în statul Virginia, la aproximativ 100 de kilometri de Washington DC.

După ce s-au mişcat câteva zeci de secunde, în New York şi Washington DC, clădiri importante, precum Pentagonul (sediul Departamentului Apărării), au fost evacuate.

Oamenii au intrat în panică şi au ieşit pe străzi.

"Când clădirea a început să se mişte violent, sute de persoane au început să ţipe", a declarat corespondentul CNN Barbara Starr.

Cel mai mare pentru Virginia

Seismul, ce a avut loc la 1.51 p.m. (ora locală) şi a durat între 30 şi 45 de secunde, este cel mai puternic cutremur simţit vreodată de locuitorii Virginiei. Din 1774 până astăzi, cel mai puternic a fost unul de 4,8 pe Richter (în 1874).

image

De două ori în aceeaşi zi

Cutremurul resimţit pe coasta de est este al doilea ce a lovit SUA în decursul acestei zile. Cu câteva ore înainte, sudul statului Colorado a fost zguduit de un cutremur de 5,3 pe Richter – cel mai puternic în această zonă din ultimii 40 de ani. Mai multe detalii aici.

Revenim cu detalii!

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite