Sabotaj de proporţii: cutii cu Nurofen Plus, pline cu medicamente antipsihotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activişti pentru drepturile animalelor sunt suspectaţi că au introdus, în mod deliberat, medicamente antipsihotice periculoase în mii de pachete de Nurofen Plus, distribuite în farmaciile din Marea Britanie.

Autorităţile britanice au emis o alertă după ce au descoperit că mai multe cutii de Nurofen Plus conţineau Seroquel XL, un medicament puternic folosit în tratarea schizofreniei.

Acesta ar fi fost introdus de activiştii care au desfăşurat o operaţiune de sabotaj cu scopul de a crea prejudicii producătorului de Nurofen Plus, Reckitt Benckiser. Compania testează unele produse pe animale, deşi printre acestea nu se numără şi Nurofen Plus.

Pachetele suspecte, conţinând în total jumătate de milion de tablete, au fost trimise în farmaciile din întreaga Marea Britanie, scrie Daily Mail.

image

Presupusul sabotaj a fost descoperit după ce, în South London, au fost descoperite trei pachete. "Există sugestia că blisterele au fost puse în mod deliberat în cutiile greşite. Nu au fost descoperite decât în momentul în care cutiile au ajuns în farmacii. Nu a fost în procesul de producere", a declarat Siân Boisseau, directorul Virgo Health, o companie de PR care reprezintă Nurofen.

Persoanele care îşi administrează din greşeală Seroquel pot manifesta stări de somnolenţă şi nu pot opera niciun instrument sau maşină. Un purtător de cuvânt a companiei care fabrică Seroquel, AstraZeneca, a declarat că cei care au luat din greşeală pastilele trebuie să contacteze medicul şi să ducă medicamentele înapoi la farmacia de unde le-au cumpărat.

Cele două medicamente sunt împachetate diferit. Astfel, blisterele ce conţin capsule mari de Seroquel XL de 50 de miligrame sunt colorate în auriu şi negru, în timp ce blisterele ce conţin Nurofen Plus sunt mai mici şi sunt colorate în argintiu şi negru.

Agenţia guvernamentală care se ocupă de medicamente (MHRA) le-a cerut farmaciştilor să verifice pachetele cu 32 de tablete Nurofen Plus, care se vând numai în farmacii.

Producătorul Reckitt Benckiser a mai spus că sunt în derulare "investigaţii serioase" pentru a se stabili cum a ajuns în cutiile cu analgezice pastile de Seroquel XL, un medicament produs de o altă firmă.

Nurofen Plus are o "politică severă" de a nu face teste pe animale,  a adăugat Aomesh Bhatt, director medical al Reckitt Benckiser pentru Nurofen Plus

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite