Cuplu de presupuşi spioni ruşi, arestat în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu de presupuşi spioni ruşi, activi de aproximativ 20 de ani, a fost arestat în Germania marţi, potrivit revistei Der Spiegel, relatează Mediafax.

Cuplul, care purta nume germane, este deţinut, de la arestarea de către un comando al poliţiei criminalistice germane (BKA), la Ballingen, un oraş situat la aproximativ 40 de kilometri sud de Stuttgart (Baden-Wurtemberg) şi la Marburg, la aproximativ 70 de kilometri est de Koln (Hesse), potrivit revistei.

Cei doi presupuşi spioni sunt suspectaţi că au lucrat pentru serviciile de informaţii externe ruse (SVR), dar obiectivele misiunii lor rămân confuze pentru moment, anunţă revista.

Cei doi contestă acuzaţiile care li se aduc.

Potrivit Der Spiegel, poliţia a surprins-o pe femeie în timp ce asculta mesaje criptate pe un emiţător.

Presupuşii spioni aveau paşapoarte austriece care menţionează ca loc de naştere Argentina pentru el şi Peru pentru ea dar, în urma verificărilor efectuate în America Latină, anchetatorii au constatat că acest informaţii erau false.

Activităţi începute în perioada KGB

Acesta este primul caz de acest tip din Germania de la reunificarea ţării, în urmă cu 20 de ani, potrivit revistei, iar anchetatorii emit ipoteza că activităţile cuplului în cadrul serviciului de informaţii externe rus ar fi început în perioada KGB.

Prezenţa acestui cuplu în Germania de Vest data din 1988.

Atenţia Biroul federal de protecţie a Constituţiei (serviciul de informaţii interne) a fost atrasă de acest cuplu după ce FBI a descoperit în ultimii ani o reţea de agenţi ai SVR pe teritoriul său.

În iulie 2010, Statele Unite au făcut un schimb de spioni cu Rusia, predându-i acesteia zece agenţi secreţi, între care foarte mediatizata Anna Chapman, care lucra pentru SVR pe teritoriul american, în schimbul a patru spioni care lucrau pentru americani în Rusia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite