Cumpărătorii telefoanelor care au declanşat atentatele de la Madrid s-au dat drept bulgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Spania continuă procesul atentatelor de la Madrid, de la 11 martie 2004, care reprezintă cea mai mare provocare pentru justiţia iberică. Un angajat al magazinului din care s-au

În Spania continuă procesul atentatelor de la Madrid, de la 11 martie 2004, care reprezintă cea mai mare provocare pentru justiţia iberică.

Un angajat al magazinului din care s-au cumpărat telefoanele ce au fost utilizate pentru detonarea bombelor a declarat că persoanele care le-au achiziţionat au spus că erau bulgari şi că aveau nevoie de acele celulare pentru o întreprindere de construcţii pe care o deţineau, relatează "Terra España".

Declaraţiile au fost făcute în cadrul audierii care s-a axat asupra infrastructurii folosite de terorişti pentru pregătirea atentatelor. Concret, este vorba de audierea martorilor în legătură cu telefoanele şi tot necesarul utilizat pentru pregătirea bombelor.

Un client cu "dinţii rari"

Indianul Rakesh Kumar, implicat în procesul pentru atentatele de la Madrid, dar nu şi inculpate, a explicat că, în ziua de 3 martie 2004, două persoane, pe care nu le cunoştea, au intrat în magazinul Bazar Top SL, de unde au cumpărat trei telefoane mobile, urmând să le mai livreze alte şase în ziua următoare. Pe 8 martie, unul dintre cei doi a mai cumpărat un celular, o casetă video şi un ceas. Kumar a mai declarat că, pentru faptul că nu a recunoscut limba în care vorbeau clienţii care au cumpărat celularele - aşa-zis destinate firmei lor de construcţii -, i-a întrebat de ce naţionalitate sunt. I-au răspuns că erau bulgari, dar indianul afirmat că nu ştie să recunoască limba arabă sau limba bulgară. Martorul a ţinut să sublinieze că unul dintre cei care au cumpărat "telefoanele groazei" "avea dinţii rari şi tendinţă de chelie".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite