Ministrul grec de Finanţe habar n-avea de referendumul cerut de premierul Papandreu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul elen, Giorgios Papandreu, nu şi-a informat miniştrii că a decis organizarea unui referendum privind asistenţa europeană pentru salvarea Greciei. Ministrul de Finanţe, Evangelos Venizelos, cel puţin, habar n-avea marţi dimineaţă de intenţia premierului de a organiza un vot popular.

Premierul Giorgios Papandreu nu l-a informat pe ministrul de Finanţe, Evangelos Venizelos, de decizia luată de a organiza un referendum pe tema pachetului de salvare european pentru Grecia, a declarat sub protecţia anonimatului un reprezentant al Executivului de la Atena.
„Venizelos habar n-avea de referendum. Tot ceea ce ştia era votul de încredere la care vrea să se supună premierul", a declarat aceeaşi sursă.

Ministrul Venizelos lui Papandreu: ,,Informează-i şi pe partenerii externi“

„Venizelos i-a spus lui Papandreu că ar trebui să-I informeze pe partenerii externi şi aşa a fost compusă o scrisoare de notificare marţi de dimineaţă", a declarat oficialul. Venizelos, care a purtat negocierile cu UE, FMI şi BCE, i-a sunat imediat pe câţiva dintre înalţii oficiali europeni.

Telefoane la Berlin,  Bruxelles şi  FMI

„Ministrul Venizelos a vorbit cu omologul german, Wolfgang Schäuble, cu Josef Ackermann, şeful Institututului de Finanţe Internaţionale (IIF), cu Olli Rehn, comisarul european pentru Afaceri Monetaredar şi cu şeful misiunii FMI pentru Grecia, Poul Thomsen, pentru a salva cea de-a şasea tranşă de împrumut şi cel de-al doilea pachet de asistenţă financiară", a declarat sursa guvernamentală, pentru Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite