Criticile vicepreşedintelui american Joe Biden scot din pepeni Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criticile vicepreşedintelui american Joe Biden scot din pepeni Rusia
Criticile vicepreşedintelui american Joe Biden scot din pepeni Rusia

Oficialii ruşi au fost iritaţi de afirmaţiile critice ale vicepreşedintelui american Joe Biden care ar fi opuse faţă de spiritului de cooperare dorit de preşedintele Obama. Moscova a cerut apăsat să i se spună cine stabileşte politica externă a Statelor Unite, transmite AFP.

"Întrebarea este cine stabileşte politica externă a Statelor Unite? Preşedintele sau respectabilii membri ai echipei sale", a declarat consilierul preşedintelui rus Dmitri Medvedev, Serghei Prihodko, citat de Interfax.

Dmitri Medvedev şi Barack Obama au avut o "întrevedere pe care o considerăm pozitivă şi serioasă şi care a creat o atmosferă de bune relaţii", a atras atenţia Prihodko.

"Dacă această atmosferă nu este pe placul unor membri ai echipei şi ai administraţiei Obama, aceştia trebuie să o spună. Dacă nu sunt de acord cu direcţia impusă de propriul lor preşedinte, trebuie să ştim acest lucru", a mai spus oficialil rus.

El a făcut aceste afirmaţii în replică la declaraţiile vicepreşedintelui american Joe Biden. În cadrul unui înterviu publicat Wall Street Journal, Biden afirma că momentul actual de slăbiciune a economiei ruse a influenţat mult atitudinea mai conciliantă a Moscovei faţă de restul lumii şi că Rusia ar fi obligată să facă compromisuri cu Occidentul într-un mare număr de dosare.

Joe Biden a făcut, în această săptămână, vizite în Ucraina şi în Georgia, două ţări ale căror relaţii cu Rusia sunt extrem de tensionate, informează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite