Criminalitatea poate întârzia intrarea Bulgariei în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul "International Herald Tribune" publică un interviu cu ministrul de interne al Bulgariei, Rumen Petkov, în care acesta recunoaşte că rata înaltă a criminalităţii, inclusiv

Cotidianul "International Herald Tribune" publică un interviu cu ministrul de interne al Bulgariei, Rumen Petkov, în care acesta recunoaşte că rata înaltă a criminalităţii, inclusiv asasinatele în plină stradă şi traficul cu femei şi copii, constituie o serioasă problemă, adăugând însă că se depun eforturi pentru a i se da de capăt.
"De la începutul anului am reuşit să dezmembrăm cinci grupuri ale crimei organizate care se ocupau cu traficul de fiinţe umane, între care şi copiii nou-născuţi. Am reuşit, de asemenea, să combatem introducerea prin contrabandă a valutei false, graţie colaborării cu agenţia oficiilor vamale şi cu Ministerul de Finanţe", afirmă ministrul, adăugând că a fost stabilit un nou cadru legislativ pentru a face faţă corupţiei şi crimei organizate. La întrebarea de ce a fost nevoie să treacă atâta timp până la adoptarea unor asemenea măsuri, Petkov a dat vina pe persistenţa unor vestigii ale sistemului totalitar. Situarea geografică a Bulgariei ca ţară cu deschidere la Marea Neagră, având şi graniţă comună cu Turcia, a făcut din ea o pradă uşoară pentru activităţile de contrabandă de cele mai diverse tipuri.
Ziarul amintit comentează însă că UE aşteaptă rezultate, nu vorbe şi reproduce cuvintele purtătoarei de cuvânt a Comisiei UE pentru extindere, Krisztina Nagy, care a exprimat preocuparea faţă de proporţia ridicată a crimelor comise în plină stradă. De altfel, însuşi Petkov a recunoscut, pe parcursul interviului, că în ultimii 15 ani s-au înregistrat peste 100 de asasinate la comandă, pe bază de contract, doar în trei cazuri făptaşii fiind aduşi în faţa justiţiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite