Covorul din buncărul lui Hitler, găsit într-un muzeu din North Yorkshire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucata din covorul lui Hitler, din buncărul de la Berlin / Sursa: BBC.co.uk
Bucata din covorul lui Hitler, din buncărul de la Berlin / Sursa: BBC.co.uk

O bucată din covorul lui Adolf Hitler, pe care-l avea în buncărul său din Berlin, a fost găsită în muzeul Yorkshire. Bucata a fost scoasă din adăpostul subteran în 1945 de un soldat din regimentul de infanterie Green Howards, care a luptat în Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Angajaţii muzeului din Richmond, North Yorks au descoperit o învelitoare în timp ce căutau prin arhive. Bucata are flori galbene şi frunze albastre pe un fundal cafeniu. Covorul a fost donat muzeului în 1985 de către o femie care a lucrat în Serviciul de Femei Voluntare.

"Aceasta a fost una dintre cele mai neaşteptate descoperiri în timp ce mutam lucrurile pentru redecorarea din arhivă. Nu ştim exact care membru al infanteriei a scos acest covor din buncăr, dar credem că a fost un soldat din Batalionul 1 care se afla în oraş în 1945", a declarat directorul muzeului Lynda Powell, citată de BBC.

"Suntem surprinşi de cât de domestic este modelul - cu siguranţă, un contrast evident cu imaginea pe care o avem din buncăr", a adăugat ea.

Bucata din covorul lui Hitler este acum expusă publicului în muzeul Green Howards din Richmond.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite