Costa Concordia: Poliţia maghiară a deschis o investigaţie pentru escrocherie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Budapesta investighează o familie maghiară care a reclamat dispariţia unei membre a familiei care ar fi fost la bordul navei Costa Concordia, în momentul naufragiului. Dar, ulterior, după investigaţii, s-a dovedit că aceasta era moartă de trei ani.

Poliţia maghiară a lansat o anchetă într-un caz de ecrocherie după accidentul vasului italian de croaziera Costa Concordia, a anunţat, joi, într-un comunicat, Poliţia din Budapesta. Poliţiştii „continuă interogarea martorilor, precum şi colectarea, evaluarea şi analizarea datelor", se mai arată în comunicat.

Escrocheria a fost descoperită de un avocat american de origine maghiară, Peter Ronai, care a fost însărcinat să găsească persoana dispărută. El s-a deplasat la Budapesta pentru a se întâlni cu familia presupusei victime.

„Comportamentul lor a fost suspect, au vorbit doar posibile compensaţii, aşa că am sesizat poliţia", a spus avocatul, citat de Agenţia Naţională de Presă Maghiară, MTI.

„Fraudele de asigurare sunt destul de rare în Ungaria, dar legislaţia ar trebui îmbunătăţită pentru a preveni acest tip de afaceri", a adăugat el.
În naufragiul navei Costa Concordia, cu aproximativ 4300 de persoane la bord, în apropiere de insula Giglio, şi-au pierdut viaţa, potrivit unui bilanţ provizoriu, 16 persoane, iar alte 16 sunt încă date dispărute.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite