Rusia: Corupţia din armată a păgubit statul cu 2,5 miliarde de ruble

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corupţia din armată rusă a adus statului, în 2009, pagube de peste 2,5 miliarde de ruble (circa 87 milioane de dolari), au estimat procurorii militari. În primele nouă luni ale anului, în armată au fost înregistrate 1.408 de infracţiuni, 70% din acestea fiind comise de ofiţeri, a indicat astăzi generalul Aleksandr Nikitin, şeful Departamentului de control din cadrul Procuraturii Militare, relatează Agerpres.

Din cele 900 de persoane aduse în faţa justiţiei, 160 sunt comandanţi de unităţi militare, 120 - colonei şi căpitani de prim rang, 15 - ofiţeri superiori. În cele mai multe cazuri, banii au fost sustraşi la executarea unor contracte de stat, la efectuarea unor achiziţii, la îndeplinirea comenzilor. Delapidări importante au fost făcute şi din sumele alocate pentru lucrările de cercetare şi pentru construcţia de locuinţe destinate militarilor, a precizat Aleksandr Nikitin.

Suma de care statul rus a fost păgubit în primele nouă luni ale acestui an din cauza corupţiei în armată este mai mare decât cea de anul trecut, când în aceeaşi perioadă au fost delapidaţi 1,6 miliarde de ruble (circa 56 milioane dolari), ajungând la sfârşitul anului la 2,2 miliarde de ruble (76 milioane dolari). Această sumă ar fi ajuns pentru cumpărarea a 30 de tancuri moderne T-90, după cum estimau la acea vreme procurorii militari.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite