Corupţia nu se lipeşte de danezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corupţia  nu se lipeşte de danezi
Corupţia nu se lipeşte de danezi

Danemarca este cea mai puţin coruptă ţară din lume, susţine ultimul raport al Transparency International (TI). În topul statelor necorupte se află în general cele din zona euro-atlantică, dar şi din Asia, precum Japonia.

În coada topului se află Burma şi Somalia. Acestea sunt urmate, în general, de statele africane şi de satrapiile moderne asiatice.

La realizarea topului au fost folosite informaţii oferite de experţii şi oamenii de afaceri locali, datele fiind centralizate şi analizate de experţii de la TI. Raportul analizează chestiuni precum corupţia din rândul politicienilor, riscul de afaceri pentru companii şi investitori, fraudele corporatiste sau cele ale cartelurilor, precum şi corupţia ce afectează tranzacţiile internaţionale.

Raportul susţine că mediul de afaceri privat este cea mai bună unealtă împotriva corupţiei. Experţii consideră că investiţiile străine dintr-o ţară pot responsabiliza şi întări integritatea guvernelor locale corupte. Raportul mai arată că presa are un rol determinant în identificarea corupţiei.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite