'Corpus Christi': poliţia greacã vrea declanşarea urmãririi penale împotriva unui parlamentar neonazist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia greacã a anunţat, vineri, cã vrea declanşarea urmãririi penale împotriva unui parlamentar de extremã-dreaptã pentru comportamentul lui în timpul unui protest la Atena contra unei piese de teatru ce îl prezintã pe Iisus gay, informeazã Associated Press.

Protestul a avut loc joi în faţa teatrului unde urma sã aibã loc noaptea de deschidere a piesei dramaturgului american Terrence McNally 'Corpus Christi'.

Spectacolul a fost anulat dupã ce zeci de activişti creştini şi mai mulţi parlamentari ai partidului de extremã-dreaptã, neonazist Zori de Aur s-au adunat şi au început sã strige la cei care şi-au cumpãrat bilete. Poliţia a reţinut patru protestatari.

Un videoclip online îl prezintã pe Christos Pappas, purtãtorul de cuvânt parlamentar de la Zori de Aur, trãgându-l afarã pe un bãrbat reţinut de poliţişti în timp ce aceştia încercau sã îl urce într-o dubã de poliţie.

Poliţia nu l-a numit pe Pappas, dar a declarat vineri cã vrea declanşarea urmãririi penale împotriva unui parlamentar de la Zori de Aur pentru eliberarea unei persoane din mâinile poliţiştilor.

Înaintea spectacolului de vineri searã, poliţia a arestat 35 de protestatari dintr-o mulţime de aproximativ 100, care s-au adunat în faţa teatrului şi se confruntau cu alţi 200 de susţinãtori ai piesei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite