Confruntări violente la Paris între kurzi şi turci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia franceză a recurs la gaze lacrimogene, duminică, la Paris, pentru a pune capăt confruntărilor dintre grup de susţinători ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi manifestanţii turci care protestau faţă de „terorismul din Turcia".

Circa 150 de tineri turci, care purtau drapele ale Turciei şi intonau cântece patriotice, au manifestat duminică la Paris împotriva „terorismului din Turcia", relateayă AFP, citată de Mediafax.

Ei au fost atacaţi cu diferite proiectile de grupuri de susţinători ai PKK, partid considerat de multe ţări drept organizaţie teroristă.

Manifestanţii turci, susţinători ai guvernului de la Ankara, au ripostat, iar poliţia a intervenit pentru a pune capăt confruntărilor dintre cele două grupuri.
Prefectura de poliţie din Paris a afirmat că tinerii kurzi au fost dispersaţi cu ajutorul gazelor lacrimogene, după ce aceştia au vandalizat o staţie de autobuz.

Turcia a lansat o amplă operaţiune militară împotriva militanţilor PKK, ce 24 de militari turci au fost ucişi, la 18 octombrie, în mai multe atacuri comise în sud-estul ţării, despre care autorităţile de la Ankara afirmă că au fost comise de rebelii kurzi.

Unul dintre organizatorii manifestaţiei tinerilor turci a afirmat că „zece demonstranţi au fost răniţi, linşaţi de teroriştii PKK veniţi din cartierul Strasbourg-Saint-Denis şi înarmaţi cu proiectile şi bâte de base-ball", însă bilanţul nu a fost confirmat de poliţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite