Conducerea Bisericii Catolice acuză gruparea călugărițelor feministe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de femei care au renunțat la căsătorie şi la bani pentru a lucra neobosit pentru a-i ajuta pe cei săraci, bolnavi şi nevoiaşi, aşa cum Isus le-a cerut, sunt criticate pentru că fac acest lucru.Sfântul Scaun declară că acestea nu respectă doctrina Bisericii și au idei contrare acesteia.

Gruparea renegată de Vatican se numește The Leadership Conference of Women Religious, iar călugărițele care fac parte din ea au fost acuzate de "feminism radical".

Biserica Catolica a publicat un document de 8 pagini, în care critică refuzul acestora de a lua o pozitie ferma împotriva avortului și a căsătoriei între persoanele de același sex. Atitudinea lor denota feminism, acuza Vaticanul.

Congregatia reunește peste 80% din călugărițele catolice din Statele Unite. Acestea sunt implicate în actiuni educative, servicii sociale sau medicale și munca lor este în mare parte voluntara.

Vaticanul a dat congregației termen de cinci ani pentru a se alinia doctrinei, fără să precizeze însa ce se va intampla dacă acest lucru nu va fi respectat, informează Los Angeles Times.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite