Condiţii mai bune pentru persoanele cu deficienţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

românilor. "Aderarea României şi Bulgariei este o certitudine acum, important fiind doar gradul de pregătire cu care cele două ţări vor intra în Uniunea Europeană", au declarat popularii

românilor. "Aderarea României şi Bulgariei este o certitudine acum, important fiind doar gradul de pregătire cu care cele două ţări vor intra în Uniunea Europeană", au declarat popularii prezenţi la Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute. Lorenzo Cesa, raportorul din umbră al PPE, a nuanţat pentru Adevărul discursul fracţiunii sale.

Abordare echilibrată a progreselor României
"Deşi o amânare a aderării României nu este încă exclusă şi toate opţiunile rămân deschise până la recomandarea finală a Comisiei Europene, grupul popularilor şi-a exprimat speranţa, în repetate rânduri, că cele două state vor îndeplini toate criteriile pentru aderarea la 1 ianuarie 2007", a declarat Cesa pentru Adevărul. "Eu cred că este atât în interesul României, cât şi al întregii Uniuni să menţinem o abordare obiectivă şi echilibrată, recunoscând progresele considerabile deja înregistrate, dar şi faptul că mai sunt necesare eforturi şi în viitor", a precizat oficialul european. Printre progrese, Cesa a menţionat în primul rând reformele din Justiţie şi în lupta anticorupţie, precizând însă că sunt necesare eforturi susţinute pentru implementarea acestora.

Ritmul privatizării a fost încetinit
"ţara a făcut paşi decisivi şi la capitolul libertate a presei, în problema restituirii proprietăţilor, precum şi în chestiunea minorităţilor şi a protecţiei copilului", a declarat popularul. La fel de necesară este, potrivit lui Cesa, continuarea reformei în administraţia publică. "Cu privire la drepturile omului şi ale minorităţilor, sunt necesare eforturi pentru îmbunătăţirea situaţiei persoanelor cu deficienţe fizice şi mintale", a accentuat el. România trebuie să continue implementarea programului de privatizare, al cărei ritm a fost încetinit în ultima perioadă. Îmbunătăţiri trebuie aduse la nivel de legislaţie şi administraţie şi mediului de afaceri, incluzând aplicarea legii falimentului. Pentru a duce la bun sfârşit eforturile de implementare a cerinţelor UE, este necesară, în primul rând, îmbunătăţirea capacităţii administrative, a conchis Cesa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite