Condamnat la şase luni de închisoare pentru că a transmis virusul HIV partenerei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru că a transmis virusul HIV partenerei sale, el ştiind că suferă de această maladie, anunţă cotidianul francez "Le Figaro" în ediţia electronică.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare, din care şase luni cu executare, de către Curtea de Apel din Rennes, după ce fusese achitat iniţial de către Tribunalul Penal din Saint Malo, în februarie 2009. Fostul jucător de fotbal la clubul Dinard a fost găsit vinovat că a "dat voluntar" prietenei sale virusul SIDA, care cauzează "o infirmitate permanentă". Potrivit instanţei, bărbatul ştia că suferă de virusul HIV încă din 1999, cu trei ani înainte de a o cunoaşte pe tânără. Aceasta a fost contaminată cu virusul imuno-deficienţei umane în 2002, la vârsta de 18 ani.

Tânăra a aflat că este seropozitivă în urma a două teste medicale după ce s-a despărţit de acuzat. Alte trei tinere femei, dintre care una a declarat că a fost infectată de bărbat, au mărturisit că au avut relaţii sexuale neprotejate cu fostul jucător.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite