Concedierile şi reducerile salariale au scos în stradă mii de ucrainieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de persoane au manifestat astăzi în Ucraina, la apelul sindicatelor, împotriva concedierilor şi reducerilor salariale provocate de criza economică, relatează AFP, citat de NewsIn.

Circa 800 de persoane au protestat în centrul oraşului Lvov, în vestul ţării, împotriva reducerilor de personal şi au cerut să li se plătească salariile pe care nu le-au primit încă. Manifestanţii au desfăşurat afişe pe care scria "Fără salarii - fără bani pentru serviciile comunale" şi "Trăiţi voi cu astfel de salarii".

Suma totală a salariilor restante în această regiune de frontieră aproape s-a triplat de la începutul anului, ajungând la 60 de milioane de grivna (circa 6,5 milioane de dolari), a anunţat viceguvernatorul regiunii Lvov, Valeri Piatak. În plus, numeroase companii din regiune riscă să intre în faliment, potrivit administraţiei regionale.

La Dnipropetrovsk, aproximativ 2.000 de persoane au protestat în faţa administraţiei regionale, transmite agenţia de presă Interfax.

Şi la Zaporija, în sud-est, aproape 1.000 de protestatari au manifestat împotriva concedierilor şi scăderilor salariilor, iar la Doneţk, în estul ţării, sindicatele au reunit peste 1.000 de persoane.

Criza economică a afectat grav Ucraina, unde producţia industrială a scăzut cu 29%, iar Produsul Intern Brut (PIB) cu 14,4% în luna noiembrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite