Coliziune în Marea Egee între două nave aparţinând Greciei şi Turciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atena va face un demers pe lângă Guvernul de la Ankara după ce o navă de patrulare turcă a lovit o navă a poliţiei portuare greceşti în Marea Egee, a anunţat, miercuri, Ministerul grec al Afacerilor Externe, relatează AFP.

"Nava poliţiei portuare turceşti a intrat în apele teritoriale greceşti şi în cursul manevrelor periculoase a lovit o navă a poliţiei portuare greceşti care patrula în cadrul unei operaţiuni" de luptă împotriva imigraţiei ilegale, a anunţat un comunicat ministerial, potrivit Mediafax.

Incidentul a avut loc în largul insulei greceşti Farmakonisi, aproape de coastele occidentale turceşti.

"Instrucţiuni au fost date ambasadei greceşti la Ankara pentru a face un demers în scopul de a sublinia că acţiuni similare riscă să ducă la un incident, ceea ce agravează climatul între cele două ţări şi nu contribuie la a lupta în mod eficient împotriva imigraţiei clandestine", adaugă acest text.

Cele două ţări vecine se află în dispută asupra delimitării apelor lor teritoriale în Marea Egee, unde Grecia, frontiera estică a Uniunii Europene, deţine mai multe insule.

Un alt subiect de tensiune între cele două ţări frontaliere este efectuarea misiunilor de explorare a adâncimilor Mării Egee, după cele efectuate recent în estul Mării Mediterane de către Cipru şi Israel, ale căror relaţii cu Turcia nu sunt bune.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite