Coliziune între un tren şi un autoturism în Portugalia: cel puţin 4 morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coliziune între un tren şi un autoturism în Portugalia: cel puţin 4 morţi
Coliziune între un tren şi un autoturism în Portugalia: cel puţin 4 morţi

Cel puţin patru persoane au murit marţi în Portugalia, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren, anunţă Reuters. Autovehiculul se îndrepta spre sanctuarul de la Fatima pentru o ceremonie religioasă, conform autorităţilor.

Potrivit Reuters, trei pasageri din aceeaşi maşină au fost grav răniţi în accidentul care a avut loc în apropierea oraşului Baiao din nordul Portugaliei.

Trenul a izbit puternic autovehiculul, împingând rămăşiţele maşinii pe o distanţă de peste o sută de metri, la o trecere de cale ferată fără bariere.

În mod clar în autoturism se aflau prea multe persoane, fapt care ar fi putut provoca accidentul, a declarat un ofiţer de poliţie din Baiao.

Călătoria pe care pelerinii aveau să o întreprindă face parte din pelerinajul anual organizat de consiliul municipal pentru cetăţenii din regiune la Fatima. Maşina îi transporta pe pelerini la cea mai apropiată staţie de autobuz.

Una dintre victime a fost chiar un primar dintr-un sat din regiune.

Sanctuarul Maicii Domnului de la Fatima este o bazilică romano-catolică. Ea a fost construită pe locul unde trei copii păstori portughezi au semnalat o apariţie a Fecioarei Maria, în 1917. Bazilica este vizitată anual de aproximativ patru milioane de pelerini din Portugalia şi din străinătate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite