Franţa, denunţată pentru aprecieri incorecte făcute despre Coasta de Fildeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Franţa, denunţată pentru aprecieri incorecte făcute despre Coasta de Fildeş
Franţa, denunţată pentru aprecieri incorecte făcute despre Coasta de Fildeş

Ambasadorul ivorian la ONU, Alcide Djedje, a denunţat joi afirmaţii "incorecte şi nejustificate" ale unor personalităţi franceze despre guvernul şi procesul electoral din Coasta de Fildeş.       

În timpul unei dezbateri în Consiliul de Securitate al ONU despre Misiunea Naţiunilor Unite în Coasta de Fildeş (ONUCI), Djedje a subliniat amânările repetate ale campaniei prezidenţiale ivoriene, precizând că ea va începe în 15 noiembrie.

El a exprimat decepţia ţării sale că în loc ca "eforturile autorităţilor ivoriene să incite la optimism", unele personalităţi franceze au emis "atacuri împotriva procesului de pace şi a instituţiilor ivoriene".

El nu şi-a dezvoltat ideea, dar presa ivoriană a amintit că preşedintele Sarkozy îi reproşase omologului său ivorian, Laurent Gbagbo, întârzierea procesului electoral, în cursul unei întrevederi - vinerea trecută, la New York - cu secretarul general al ONU, scrie Agerpres.

Reprezentantul permanent adjunct al Franţei la ONU, Jean-Pierre Lacroix s-a declarat surprins de remarcile lui Djedje şi le-a dezminţit. "Dacă acestea ar putea fi interpretate drept semnal că Franţa se distanţează de obiective care sunt cele ale Consiliului de securitate, aş protesta în modul cel mai ferm împotriva unei astfel de interpretări", a spus el.

ONUCI, care are un efectiv de 7.661 de militari şi este sprijinit de forţa franceză Licorne de 900 de oameni, are misiunea să asigure securitatea alegerilor şi să ajute procesul de înregistrare a alegătorilor.

Până în prezent, peste 6,5 milioane de alegători au fost înscrişi din totalul celor 15 milioane, potrivit responsabilului ONUCI, Young-Jin.

Alegerile prezidenţiale în Coasta de Fildeş sunt destinate să pună capăt crizei politico-militare declanşate de lovitura de stat ratată în septembrie 2002. Ele au fost amânate de mai multe ori din 2005.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite