Circumstanţele morţii unei adolescente românce au îngrozit Irlanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia irlandeză a demarat o anchetă pentru crimă, după ce testele au confirmat că rămăşiţele găsite săptămâna trecută în munţii Wicklow îi aparţin unei tinere românce, Mărioara Rostas, în vârstă de 18 ani.

După zece zile de căutări, corpul tinerei românce, împuşcată în cap, a fost găsit înfăşurat în plastic şi îngropat. Familia a fost anunţată după confirmarea identităţii, scrie „Irish Independent".

Poliţia a lansat operaţiunea de căutare la 11 ianuarie, după primirea unei informaţii anonime. Tânăra a fost declarată dispărută de familie încă din ianuarie 2008, când a fost văzută ultima oară de fratele ei în centrul oraşului Dublin.

Dispariţia ei a fost pusă pe seama unui infractor din Dublin şi unei rude a acestuia, şi se presupune că ar fi fost agresată sexual mai multe zile înainte de a fi împuşcată în cap, într-o casă din cartierul The Coombe, care a fost ulterior incendiată.

Infractorul, bănuit că ar fi ucis-o pe tânără, este suspectat şi în cazul împuşcării mortale a unei alte tinere din Dublin, Darren Cogan, în vârstă de 19 ani, în iunie 2011.

Circumstanţele morţii adolescentei românce, Mărioara Rostas, ucisă în Irlanda în 2008, îngrozesc presa şi anchetatorii însărcinaţi cu cazul, scrie „The Belfast Telegraph".

Şapte suspecţi - cinci bărbaţi şi două femei - au fost arestaţi deja, în perioada noiembrie 2008 - octombrie 2009, şi interogaţi în legătură cu dispariţia ei, iar noi arestări sunt aşteptate pe măsură ce poliţia avansează cu ancheta.

Surse din poliţie au recunoscut că până şi detectivii cu experienţă au fost şocaţi de circumstanţele morţii Mărioarei şi de modul în care autorii crimei au scăpat de cadavru, găsit în poziţie de fetus, într-o pungă îngropată la mică adâncime, la baza unui copac.

Ofiţerul de poliţie Michael O'Sullivan a descris-o pe româncă drept o tânără nevinovată, fără apărare, care părea mai mică de 18 ani şi care se află în Irlanda de trei săptămâni atunci când a fost răpită, agresată şi apoi ucisă într-o casă din Dublin. Ulterior, casa a fost incendiată, într-o tentativă de a distruge dovezile.

Poliţia a lansat un nou apel către eventuale persoane care au informaţii despre acest caz să contacteze autorităţile.

Autopsia a confirmat că tânăra a fost împuşcată în cap, iar, în prezent, medicii legişti efectuează alte teste, înainte ca trupul neînsufleţit să fie predat pentru înmormântare.

Poliţia irlandeză crede că un gangster din Dublin, aflat în prezent în închisoare, a organizat răpirea şi uciderea româncei, împreună cu mai mulţi apropiaţi ai săi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite