Cinci pompieri spanioli au fost confundaţi cu terorişti ETA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci spanioli, aflaţi în vacanţă în Franţa, au fost arestaţi, deoarece au fost confundaţi cu membrii grupării teroriste ETA, care au ucis un poliţist francez.

Pentru cinci pompieri spanioli vacanţa petrecută în Franţa s-a transformat în coşmar. Potrivit ziarului „El Pais”, spaniolii au fost arestaţi de poliţiştii francezi, care îi acuzau că fac parte din banda teroristă ETA. „Nici măcar nu am fost arestaţi ca prezumtivi terorişti. Am fost acuzaţi direct că facem parte din ETA”, a declarat Oscar Gonzalez, unul dintre pompieri.

În urmă cu câteva zile, opt membri ai ETA au furat maşini dintr-o reprezentanţă din apropierea Parisului. După câteva ore, între terorişti şi poliţiştii francezi a avut loc un schimb de focuri, în care un agent şi-a pierdut viaţa. După incident, autorităţile au studiat toate imaginile surprinse de camerele video ale magazinelor şi băncilor din zonă.

Ieri, presa spaniolă şi franceză a difuzat imaginile surprinse de camera de luat vederi a unui magazin Carrefour. Presa susţinea că cei cinci bărbaţi care apar în imagini sunt terorişti ETA. Autorităţile franceze şi spaniole au anunţat că cei cinci terorişti au fost arestaţi.

Astăzi, poliţiştii francezi au informat că cei cinci bărbaţi arestaţi cu o zi înainte nu sunt terorişti, ci pompieri spanioli, care îşi petreceau vacanţa în Franţa. Deocamdată nu se ştie exact cum s-a produs confuzia. Surse din cadrul departamentului de Luptă Antiteroristă au afirmat că unul dintre teroriştii implicaţi în uciderea agentului i-a identificat pe cei cinci pompieri ca fiind colegii lui din ETA.

Vezi pe Adevarul.it ce a declarat unul dintre pompieri


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite