Putin: Moscova este pregătită să acorde 500 de milioane de dolari Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia este pregătită să acorde un credit de 500 de milioane de dolari Republicii Moldova, a declarat luni premierul rus Vladimir Putin, citat de agenţiile de presă din Rusia, transmite AFP.

"Am examinat cererea dumneavoastră de acordare a unui credit pentru Republica Moldova în valoare de 500 milioane de dolari. Şi considerăm că acest lucru este posibil”, a spus Putin în cadrul întrevderii cu Voronin. "Prima tranşă de 150 de milioane de dolari va fi transferată peste o lună jumătate sau două luni".

Voronin a explicat că aceste credit este necesar pentru unele programe investiţionale. "Acest credit va orientat spre programele investiţionale, dintre care o parte au fost discutate săptămâna trecută în cadrul consiliului economic al statelor membre CSI, care a avut lor pentru prima dată la Chişinău", a spus preşedintele moldovean.

Preşedintele în execiţiu al Republicii Moldova Vladimir Voronin s-a întâlnit luni la Moscova cu preşedintele rus Dmitri Medvedev şi cu cu premierul rus Vladimir Putin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite