Chişinăul va reglementa statutul limbii române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chişinăul va reglementa statutul limbii române
Chişinăul va reglementa statutul limbii române

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, prezent marţi în Parlamentul European, a promis reglementarea juridică a statutului limbii române în Constituţie, scrie publicaţia „Jurnal de Chişinău“.

Întrebat de europarlamentarul român Traian Ungureanu dacă noul Guvern de la Chişinău are un proiect de reglementare a situaţiei limbii oficiale din Republica Moldova, Filat a menţionat că „la fel cum americanii vorbesc limba engleză, aşa şi cetăţenii Republicii Moldova vorbesc limba română“.

„Acest lucru, cu certitudine urmează a fi reglementat în timp şi sub aspectul normei juridice“, a precizat şeful Executivului de la Chişinău. El a mai spus că în Republica Moldova există încă riscul unor alegeri anticipate dacă în perioada următoare nu se reuşeşte alegerea unui nou preşedinte al ţării.

Mesaj de susţinere de la Merkel, pentru Filat

Presa de la Chişinău mai scrie că noul premier moldovean a primit, marţi, un mesaj de felicitare şi susţinere de la cancelarul german Angela Merkel. Surse din Budestagul german au declarat pentru NewsIn că mesajul adresat lui Vlad Filat este una dintre primele acţiuni întreprinse de Angela Merkel după alegerile parlamentare de duminică şi este, de fapt, o premieră ca un cancelar german să felicite un prim-ministru moldovean la învestirea în funcţie.

Mesajul se vrea un gest de susţinere a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, fixat drept prioritate strategică a programului Cabinetului Filat, au mai declarat sursele citate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite