Iurie Roşca vrea revizuirea vizelor şi ambasador la Chişinău pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul vicepremier moldovean, Iurie Roşca, vrea revizuirea ordonanţei de Guvern privind introducerea regimului de vize pentru cetăţenii români şi numirea cât mai rapidă rapidă a unui ambasador al României la Chişinău.

După protestele din 7 aprilie, când zeci de mii de moldoveni au contestat victoria comuniştilor în alegerile parlamentare şi steagul României a fost arborat pe sediul Preşedinţiei moldovene, comuniştii în frunte cu Vladimir Voronin au acuzat România de instigare la revoluţie şi a decis expulzarea ambasadorului României de la Chişinău şi introducerea de vize pentru cetăţenii români.

Bucureştiul a desemnat un nou ambasador în locul celui expulzat, în persoana lui Mihnea Constantinescu, dar acesta nu a primit agrementul părţii moldovene. În replică, România a decis să nu mai desemneze alt ambasador, până la normalizarea situaţiei dintre cele două ţări.

Preşedinte al Partidului Popular Creştin-Democrat (PPCD), Iurie Roşca a fost numit săptămâna aceasta vicepremier în Guvernul Greceanîi printr-un decret prezidenţial semnat marţi de preşedintele moldovean în exerciţiu Vladimir Voronin.

PPCD a fost aliat al Partidului Comuniştilor în legislatura 2005-2009, votând pentru desemnarea lui Vladimir Voronin la preşedinţia statului pentru al doilea mandat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite