Ce a cerut criminalul din Norvegia pentru a vorbi cu anchetatorii: abdicarea regelui şi numirea sa la conducerea armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anders Behring Breivik, autorul dublului atentat în care au murit 77 de persoane, a cerut demisia Guvernului, abdicarea suveranului şi numirea sa la conducerea armatei, pentru a continua să discute cu anchetatorii.

Anders Breivik (32 de ani), care a recunoscut că este autorul atacurilor de la Oslo şi Utoeya, a fost interogat vineri timp de 10 ore de către anchetatori care vroiau să afle ce l-a determinat să provoace masacrul din 22 iulie, în urma căruia au murit 77 de oameni, în special tineri.

Înainte de interogatoriu, bărbatul a condiţionat colaborarea cu anchetatorii de nişte cerinţe greu de îndeplinit. El a cerut demisia premeirului Jens Stoltenberg, a şefului Statului Major, dar şi abdicarea regelui Harald al V-lea şi numirea sa la conducerea armatei, potrivit televiziunii publice norvegiane NRK, citată de AFP.

Cu toate că revendicările sale nu au fost îndeplinite, Breivik a cooperat însă cu anchetatorii.

Sâmbătă, coordonatorul anchetei judiciare, procurorul Paal-Fredrik Hjort Kraby, a declarat că Breivik s-a arătat "foarte dispus" să răspundă întrebărilor poliţiei, refuzând să ofere informaţii numai în legătură cu celelalte celule ale organizaţiei sale, despre care a vorbit în trecut.

Aflat în detenţie provizorie într-o închisoare de maximă securitate, Anders Behring Breivik urmează să fie supus unor examinări psihiatrice.

La 22 iulie, Behring Breivik  a deschis focul asupra unei adunări a tinerilor laburişti pe insula Utoeya, la scurt timp după explozia unei maşini-capcană în apropierea sediului din Oslo al Guvernului norvegian.

Cotidianul britanic Daily Mail a publicat sâmbătă un amplu reportaj despre mediul în care a crescut şi s-a dezvoltat Behring Breivik. Un tată care l-a părăsit, o mamă înapoiată mintal, un tată vitreg care s-a culcat cu 500 de femei şi o soră care a întreţinut relaţii sexuale cu mulţi bărbaţi, aceasta este familia în care a crescut criminalul norvegian. Vezi aici detalii!

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite