Căutările celor dispăruţi în interiorul navei Concordia au fost suspendate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanţul catastrofei a fost estimat la "32 de morţi" de prefectul Franco Gabrielli, desemnat să se ocupe de naufragiu. Până în prezent au fost recuperate 17 cadavre.

Căutările cadavrelor persoanelor dispărute în urma naufragiului vasului de croazieră Costa Concordia în partea scufundată a navei au fost oprite definitiv, marţi, din cauza riscurilor la adresa securităţii scafandrilor, au anunţat reprezentanţi ai pompierilor şi Protecţiei Civile, relatează AFP.

"Am suspendat definitiv căutările submarine din interiorul navei", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor. Conform Protecţiei Civile, care a informat familiile şi ambasadele vizate, "condiţiile de securitate nu sunt întrunite pentru a continua operaţiunile" în partea scufundată a epavei.

Decizia a fost luată de directorul tehnic al salvatorilor, şeful pompierilor din Grossetto Ennio Aquilino, în acord cu ceilalţi responsabili şi după ce a primit informaţii cu privire la deformarea cocii navei, în porţiunile în care au fost deschise breşe în ultimele zile.

Preocuparea operatorilor este că scafandrii ar putea să nu poată ieşi prin deschiderile practicate cu scopul accederii pe punţile scufundate, până la o adâncime de 20 de metri adâncime.

În schimb, pompierii şi alte forţe prezente vor relua explorarea anumitor zone ale cocii de deasupra apei şi vor examina mai atent toată zona din jurul epavei, în căutarea de eventuare cadavre.

Pachebotul Costa Concordia a lovit o rocă lângă Insula Giglio, naufragiind, pe 13 ianuarie, cu peste 3.200 de turişti din aproximativ 60 de ţări şi aproximativ 1.000 de membri ai echipajului de circa 40 de naţionalităţi la bord, la aproximativ 30 de metri de ţărm.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite