Cartea "Culturi culinare din Europa", premiată
0Cartea "Culturi culinare din Europa": identitate, diversitate şi dialog" a primit, la Kuala Lumpur (Malayezia), premiul internaţional pentru cea mai bună lucrare din domeniul culinar, în cadrul
Cartea "Culturi culinare din Europa": identitate, diversitate şi dialog" a primit, la Kuala Lumpur (Malayezia), premiul internaţional pentru cea mai bună lucrare din domeniul culinar, în cadrul unei ceremonii organizate de "Gourmand World Media Awards". Aproape 6.000 de cărţi din 65 de ţări diferite au intrat în competiţie în cadrul celei de-a 11-a ediţii a acestui premiu internaţional creat în 1995 de Edouard Cointreau. Acest premiu recompensează în fiecare an cărţi care favorizează cunoaşterea şi respectarea diferitelor culturi culinare, pentru o mai bună înţelegere. Lucrarea, publicată de Consiliul Europei, propune o călătorie prin culturile şi tradiţiile culinare din 40 de ţări membre ale organizaţiei pan-europene, între care şi România.