Carla Bruni-Sarkozy, în centrul unui scandal financiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unei anchete a jurnalistului Frédéric Martel de la săptămânalul francez „Marianne", Fundaţia de luptă împotriva SIDA, creată în 2009 de prima doamnă a Franţei, ar fi virat 3,5 milioane de dolari, „la limita legalităţii şi fără licitaţie, mai multor societăţi aparţinând unuia dintre apropiaţii săi, muzicianul Julien Civange".

Banii ar fi fost acordaţi, susţine săptămânalul la cererea directă a Carlei Bruni-Sarkozy. Julien Civange este principalul consilier al primei doamne a Franţei şi figurează oficial în organigrama Fondului mondial de luptă împotriva SIDA, având un birou la Elysée.

Publicaţia afirmă că această problemă ar fi fost dezbătută în Consiliul de Administraţie al Fondului, în luna noiembrie, şi i-ar fi costat funcţiile pe ambasadorul francez Patrice Debre şi pe directorul instituţiei, Michel Kazatchkine.

Jurnalistul de la „ Marianne" scrie că activităţile şi modul de funcţionare al fundaţiei Carlei Bruni-Sarkozy sunt destul de opace. Mulţi cred că Fundaţia nu se ocupă de luptă împotriva SIDA, ci exclusiv de cultură şi lupta împotriva analfabetismului.

Carla Bruni-Sarkozy este ambasadoare ONU în lupta împotriva SIDA.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite