Capitala siriană, lovită de rachetele rebelilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul morţilor în urma protestelor din Siria a ajuns la 3.500
Numărul morţilor în urma protestelor din Siria a ajuns la 3.500

Cel puţin două grenade propulsate de rachete au lovit o clădire a partidului de guvernare Baath din Damasc, potrivit activiştilor şi localnicilor, citaţi de BBC.

Dacă va fi confirmat, atacul este primul de acest fel în capitala Damasc, de la începutul revoltelor împotriva guvernării lui Bashar al Assad, în martie.
Forţele de securitate au blocat accesul în piaţa unde se află clădirea atacată, în timp ce din clădire se ridica fum, potrivit martorilor. În Siria cresc temerile privind izbucnirea unui război civil, după multe luni de proteste. Jurnaliştii străini nu au voie să intre în ţară neînsoţiţi de reprezentanţi ai guvernului, ceea ce face dificil de verificat informaţiile.

Comitetul de coordonare a Opoziţiei a declarat că mai multe grenade propulsate de rachete au fost trase în clădirea Partidului Baath din cartierul Mazraa şi că două brigăzi de pompieri au fost trimise în zonă.

Un martor a declarat pentru Reuters că atacul s-a produs dimineaţa devreme, când clădirea era aproape goală. „Pare a fi un mesaj adresat regimului", a spus el.

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a declarat că este hotărât să continue represiunea forţelor de opoziţie în ciuda critcilor internaţionale din ce în ce mai vehemente. „Conflictul va continua şi presiunea pentru a subjuga Siria va continua. Totuşi, vă asigur că Siria nu va ceda şi că va continua să reziste presiunii", a declarat el pentru cotidianul britanic „The Sunday Times".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite