Caniculă şi furtuni violente în Europa: cel puţin 2 oameni au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zone întinse din Polonia, Olanda, Germania şi Finlanda au fost afectate miercuri şi joi de caniculă şi furtuni puternice, care au provocat moartea a cel puţin două persoane, rănirea altor câteva zeci şi suspendarea temporară a traficului feroviar sau aerian.

Olanda: o femeie a murit şi alte 12 persoane au fost rănite, într-o zonă de campare din provincia Gelderland afectată miercuri seara de o furtună violentă, care a răturnat 20 de rulote, dintre care unele s-au scufundat în lacul din apropiere, conform cotidianului TheTelegraph.

Furtuna, care a afectat estul ţării, a provocat rănirea mai multor persoane în Limburg. Un şofer a fost lovit de fulger şi alte cel puţin nouă persoane au fost rănite de bucăţi de ţiglă desprinse de pe acoperişurile caselor şi de resturi de zidărie. O şosea între Maastricht şi Nijmegen a fost închisă temporar în ambele sensuri, iar 40.000 de locuinţe din sudul şi estul oraşului Nijmegen au fost deconectate de la reţeaua de alimentare cu energie electrică.

Germania: un bărbat a murit, după ce un copac s-a prăbuşit peste el, iar aeroportul din Frankfurt a fost închis temporar, din cauza furtunilor puternice înregistrate miercuri noaptea în numeroase regiuni din Germania, potrivit thelocal.de.

Vestul ţării a fost cel mai afectat de ploi torenţiale, rafale de vânt puternice, tunete şi fulgere, zeci de persoane fiind rănite din cauza copacilor prăbuşiţi sau a accidentelor rutiere. Aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania şi de o importanţă majoră pentru transportul aerian european, a fost închis miercuri seară timp de jumătate de oră.

Compania publică de căi ferate Deutsche Bahn a suspendat temporar traficul pe mai multe linii, în principal din apropiere de Monchengladbach şi Munster, în landul Renania de Nord-Westfalia.

Polonia: ministrul Muncii le-a recomandat angajatorilor să reducă programul de lucru şi să le acorde angajaţilor mai multe pauze în cursul zilei. Ea a reamintit şi că angajatorii trebuie să le asigure salariaţilor cantităţi suficiente de apă, iar celor care depun o activitate fizică intensă trebuie să le pună la dispoziţie şi apă pentru spălat, în cazul în care temperaturile depăşesc 25 de grade Celsius, potrivit Radio Polonia.

Finlanda: a fost afectată miercuri de furtuni puternice care au dus la întreruperea curentului electric în mii de locuinţe din vestul ţării, iar mai multe trenuri au înregistrat întârzieri pe rute din centrul Finlandei, relatează yle.fi.

Belgia şi Franţa au fost afectate miercuri de furtuni violente, care au perturbat traficul şi au provocat pagube materiale şi rănirea mai multor persoane.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite