Candidatura lui Lupu ar putea fi depusă şi din partea unor deputaţi comunişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatura liderului PD Marian Lupu pentru alegerile la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova ar putea fi depusă nu doar din partea deputaţilor din Alianţa pentru Integrare Europeană, ci şi de câţiva deputaţi comunişti, în aşa fel încât să vină din partea tuturor partidelor din Parlament, relatează NewsIn.

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că din moment ce comuniştii au spus că nu vor vota categoric un candidat al alianţei democratice, ar fi mai bine ca Marian Lupu să fie înaintat din partea celor 13 deputaţi ai Partidului Democrat, având şi susţinerea a câte doi deputaţi din celelalte grupuri parlamentare prezente în Parlament, inclusiv de la comunişti. "În acest caz, Marian Lupu nu ar mai fi candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană, ci ar fi candidatul PD-ului susţinut de toate partidele din Parlament şi comuniştii nu ar mai avea niciun motiv să nu-l voteze", a spus Diacov ieri seara în cadrul unor dezbateri televizate.

Diacov nu a spus tranşant dacă cei doi deputaţi comunişti care ar urma să-l susţină pe Lupu şi-au dat deja acceptul pentru a-şi pune semnătura sub candidatura lui Lupu şi nici cine ar fi aceştia.

Candidaturile pentru funcţia de şef de stat pot fi depuse până în data de 3 decembrie inclusiv, urmând ca lunea viitoare, la 7 decembrie să aibă loc cea de a doua şi ultima încercare de alegere a Preşedintelui. Dacă şi de această dată alegerile vor eşua, Parlamentulva fi dizolvat şi se vor organiza alegeri anticipate, nu mai devreme însă de toamna anului viitor. AIE are 53 de mandate şi mai are nevoie de opt voturi pentru a alege şeful statului, procedură ce necesită 61 de voturi.

Marian Lupu a venit săptămâna trecută cu o ofertă de 12 puncte pentru a determina comuniştii să voteze preşedintele în data de 7 decembrie. Însă liderii comuniştilor au declarat că propunerile nu sunt unele serioase şi că nu există premise pentru ca Marian Lupu să fie susţinut de minim opt deputaţi comunişti.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite