Candidaţii la preşedinţia Franţei şi convingerile lor religioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrucât scrutinul prezidenţial se apropie, publicaţiile din Franţa, şi nu numai, oferă tablouri cuprinzătoare ale campaniei electorale, candidaţii pentru Palatul Elysèe fiind

Întrucât scrutinul prezidenţial se apropie, publicaţiile din Franţa, şi nu numai, oferă tablouri cuprinzătoare ale campaniei electorale, candidaţii pentru Palatul Elysèe fiind "scanaţi" şi analizaţi în cele mai mici amănunte. Unul dintre subiectele abordate, menite să decanteze preferinţele, a fost cel referitor la convingerile lor religioase.

Segolène Royal a primit o educaţie catolică

Reprezentanta Partidului Socialist la prezidenţiale a declarat că a primit o educaţie în spirit catolic, ceea ce a făcut ca anumite valori să-i marcheze atât viaţa personală, cât şi cariera politică. Ea este de părere că a deveni adult înseamnă tocmai conservarea acestor valori, necesare pentru a-şi cuceri propria libertate.

Jose Bove, un agnostic

Candidat al stângii antiliberale, una dintre figurile bine cunoscute în Franţa (şi) pentru faptul că a făcut închisoare din cauza "nesupunerii civice", Jose Bove a mărturisit că se simte mai degrabă un agnostic apropiat de creştinism.

Marie-George Buffet crede în forţa religiei

Reprezentanta Partidului Comunist la viitoarele alegeri, Marie-George Buffet, a declarat că, deşi se simte atee, este convinsă de puterea universală a religiei. Educaţia catolică a constituit o "trezire a propriei conştiinţe către ceilalţi şi către lume".

Sarkozy regretă lipsa preoţilor

Fostul ministru de interne Nicolas Sarkozy, liberal convins, a deplâns faptul că în Franţa există o lipsă acută de preoţi tineri, capabili să răspundă numeroaselor întrebări ale generaţiilor ce vin din urmă. Sarkozy mai este de părere că religia are o contribuţie pozitivă la dezvoltarea societăţii.

Gerard Schivardi, un laic învetereat

Supranumit "Candidatul Primarilor", susţinut de Partidul Muncitorilor, Gerard Schivardi s-a declarat un laic învetereat, care crede că religia nu este utilă societăţii, ci doar fiecărui individ în parte. Dacă ar putea să aibă un dialog cu Dumnezeu, i-ar spune să nu se amestece în treburile oamenilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite