Candidat la şefia laburiştilor: Restricţiile în Marea Britanie pentru români trebuie prelungite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre candidaţii la conducerea Partidului Laburist, Ed Balls, a afirmat că Marea Britanie trebuie să menţină restricţiile pentru bulgari şi români pe piaţa muncii. Motivul invocat de Balls este că numărul mare de imigranţi care au intrat în ţară în timpul guvernelor precedente a avut un impact puternic asupra salariilor şi condiţiilor "a prea mulţi oameni".

"În timp ce imigraţia netă a scăzut din cauza recesiunii şi va scădea în continuare când Germania şi Franţa vor ridica restricţiile anul viitor, restricţiile temporare (impuse de Marea Britanie) în privinţa imigraţiei din România şi Bulgaria trebuie menţinute - mai mult decât se intenţionează în prezent", scrie Ed Balls într-un editorial publicat în ediţia electronică a săptămânalului The Observer.

"Au existat câştiguri economice reale după sosirea unor imigranţi tineri şi sârguincioşi din Europa de Est în ultimii şase ani. Dar aceasta a avut şi un impact direct asupra salariilor, asupra termenilor şi condiţiei prea multor persoane - în comunităţile slab pregătite să se confrunte cu realitatea globalizării, inclusiv în cea pe care o reprezint eu", a declarat el.

Balls, parlamentar de Morley and Outwood (West Yorkshire), a dat asigurări că este un proeuropean convins, dar a subliniat că este "raţional, nu romantic".

Precizând că nu are nicio îndoială că imigraţia a fost un catalizator al creşterii economice şi al diversităţii culturale a Marii Britanii, Balls a salutat activitatea miniştrilor Imigraţiei Liam Byrne şi Phil Woolas, care au înfiinţat un sistem pe bază de puncte pentru controlarea imigraţiei muncitorilor necalificaţi şi au modificat cerinţele privind obţinerea cetăţeniei, apreciind că a fost o greşeală deschiderea pieţei muncii în 2004, pentru noile ţări membre UE.

Patru dintre cei şase candidaţi la preşedinţia laburiştilor - Balls, David şi Ed Miliband şi Andy Burnham - cred că formaţiunea lor nu a abordat adecvat problema imigraţiei în campania electorală.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite