Cancelarul federal nu obţine venituri suficiente, este de pãrere şeful opoziţiei germane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel, cancelarul german
Angela Merkel, cancelarul german

Liderul opoziţiei social-democrate germane, Sigmar Gabriel, este de pãrere cã şefa guvernului federal, Angela Merkel, nu câştigã suficient de mult, în condiţiile în care venitul brut al acesteia în calitate de cancelar ajunge la peste 17.000 de euro pe lunã, transmite AFP.

"Consider cã nu este normal ca un cancelar german sã câştige mai puţin decât un director al unei bãnci de mãrime mijlocie", a declarat Gabriel pentru ediţia de duminicã a publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

În luna mai, Angela Merkel şi miniştrii cabinetului sãu au decis prima mãrire a salariilor lor din ultimii 12 ani. Veniturile cancelarului, miniştrilor şi secretarilor de stat vor creşte cu 5,7%, în trei etape, pânã în august 2013.

Angela Merkel, aflatã în funcţia de cancelar din noiembrie 2005, urmeazã sã încaseze lunar, la jumãtatea lui 2013, aproximativ 17.016 euro brut pentru funcţia de şefã a guvernului federal. De asemenea, ea obţine un venit brut de circa 23.000 de euro lunar ca deputat, potrivit presei germane.

Candidatul social-democrat la funcţia de cancelar la alegerile din 2013, Peer Steinbrück, a recunoscut de curând cã a ţinut conferinţe remunerate, fapt ce a stârnit critici aprinse în Germania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite