Câinele fostului lider francez Jacques Chirac, nostalgic după putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele fostului lider francez Jacques Chirac, nostalgic după putere
Câinele fostului lider francez Jacques Chirac, nostalgic după putere

Până şi animalele se obişnuiesc cu puterea. Altădată, căţel prezidenţial, Sumo, micul bichon maltez alb al fostului şef de stat francez Jacques Chirac, a devenit depresiv şi violent după ce omul politic a părăsit Palatul Elysee, scrie cotidianul "Le Parisien".

"Nu a suportat plecarea de la Elysee. Era foarte mic, abia se născuse şi dintr-o dată, în acest apartament, a devenit trist. Apoi a devenit agresiv", a explicat soţia fostului lider francez, Bernadette Chirac.

Căţelul s-a răzbunat pentru că a părăsit Palatul Elysee chiar pe fostul şef al statului, în vârstă de 76 de ani. Jacques Chirac a fost muşcat de două ori de micul Sumo, ceea ce l-a determinat pe veterinar să îi prescrie antidepresive. În urmă cu câteva luni, câinele a recidivat. "L-a muşcat (pe Jacques Chirac - n.red.) de stomac. Mi-a fost foarte teamă pentru că era mult sânge", povesteşte fosta Primă Doamnă.

Soţii Chirac au hotărât astfel să renunţe la micul Sumo. Acesta a ajuns acum la nişte prieteni apropiaţi ai fostului cuplu prezidenţial, care locuiesc la o fermă din apropiere de Paris.

Cuplul Chirac a părăsit Palatul Elysee pentru un apartament cu chirie de pe malul Senei după instaurarea, în 2007, a lui Nicholas Sarkozy în fruntea ţării.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite