Francois Fillon ar putea candida la preşedinţia CE (Le Monde)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francois Fillon ar putea candida la preşedinţia CE (Le Monde)
Francois Fillon ar putea candida la preşedinţia CE (Le Monde)

Premierul francez Francois Fillon ar putea candida la preşedinţia Comisiei Europene, în cazul în care preşedintele în exerciţiu Jose Manuel Barroso nu va obţine un al doilea mandat, relatează Le Monde.

 "Barroso are 70% şanse să fie ales de Parlamentul European pe 16 septembrie", a declarat un diplomat pentru Le Monde.

Surse din Ministerul francez de Externe nu exclud posibilitatea.

 "Este o ipoteză copilărească", au declarat surse guvernamentale, referindu-se la un evetual eşec al fostului premier portughez.

"Bineînţeles că Europa îl interesează pe Francois Fillon. Dar la fel ca şi în cazul Primăriei din Paris, nu a acţionat niciodată pentru candidatură", a adăugat oficialul.

Pe de altă parte, un apropiat al preşedintelui Nicolas Sarkozy nu crede în acest scenariu.

Grupurile parlamentare urmează să decidă joi dacă se vor pronunţa în 16 septembrie asupra unui al doilea mandat al lui Barroso la preşediniţia CE.

François Fillon a pledat sâmbătă, într-un discurs pronunţat la Forumul Ambrosetti pentru o strategie concertată în Europa pentru a ieşi din criză, printr-o creştere a investiţiilor în inovaţie şi o recuperare a finanţelor publice afectate de planul de relansare economică.

Vă propun o strategie economică voluntaristă care să se articuleze pe trei idei: investiţii în cercetare, reorientare a politicilor comunitare în serviciul creşterii şi competitivităţi europene şi restabilirea finanţelor noastre publice printr-o programare concertată
, a declarat Fillon.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite