VIDEO Bulgarii s-au săturat de gropile din asfalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar drumurile din România arată dezastruos şi sunt pline de gropi după ce s-a topit zăpada. Cu aceeaşi problemă se confruntă şi Bulgaria.

VIDEO cu protestele şoferilor din Varna împotriva gropilor

Peste 1.000 de locuitori ai oraşului bulgar de la malul Mării Negre, Varna, au protestat luni seară faţă de starea proastă a drumurilor. Ei au cerut, de asemenea, demisia primarului oraşului, Kiril Iordanov, scrie site-ul Novinite.com.

Manifestanţii s-au adunat în faţa clădirii municipalităţii din Varna pentru a scanda sloganuri ostile edilului Iordanov. În semn de protest, aceştia au aruncat în faţa Primăriei pneuri uzate şi alte piese de autoturisme .

„Varna - capitala europeană a gropilor" - se putea citi pe pancartele protestatarilor care au fost mobilizaţi la miting prin intermediul reţelei de socializare Facebook. Printre participanţi s-au aflat umeroşi şoferi sătui să-şi distrugă maşinile în gropile apărute în asfaltul oraşului. Ei au blocat cu automobilele principalele intersecţii ale oraşului.

„Ştim despre corupţia din această municipalitate, vrem să vedem contractele încheiate cu companiile de asfaltat drumuri", a declarat unul dintre protestatari, citaţi de Novinite. Deoarece nu au reuşit să-l întâlnească pe primarul Iordanov, manifestanţii au hotărât să-i trimită o scrisoare de protest. Nu numai locuitorii oraşului Varna se plâng de starea proastă a drumurilor.

După cum relatează presa bulgară, şi în alte oraşe din ţara vecină situaţia este asemănătoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite