Bulgarii anchetează restituirea proprietăţilor lui Simeon al II-lea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul bulgar a deschis o anchetă "pe baza informaţiilor primite de la deputaţi şi alţi cetăţeni, pentru a stabili dacă familia fostului rege Simeon de Saxa Coburg-Gotha a intrat în

Parlamentul bulgar a deschis o anchetă "pe baza informaţiilor primite de la deputaţi şi alţi cetăţeni, pentru a stabili dacă familia fostului rege Simeon de Saxa Coburg-Gotha a intrat în posesia unor bunuri aparţinând statului, informează AFP.
O comisie parlamentară va stabili în decurs de o lună care proprietăţi au fost restituite şi a stabilit eventualele probleme juridice legate de aceste restituiri, a anunţat preşedintele acestei comisii, Plamen Rancev. În 1998, Curtea Constituţională a Bulgariei a autorizat restituirea proprietăţilor regale naţionalizate în perioada comunistă. Revenit în ţară în 2001, după un exil de 55 de ani, Simeon de Saxa Coburg-Gotha, astăzi în vârstă de 67 de ani, a câştigat apoi alegerile legislative şi a îndeplinit, până în august 2005, funcţia de prim-ministru. Fostul rege Simeon trăieşte într-un palat modest dintr-o suburbie a Sofiei, îşi primeşte musafirii la o vilă din staţiunea de iarnă Boroveţ şi la casa sa de la ţară, din Bania. Familia regală mai este proprietara a două vile, terenuri şi păduri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite