Vânzătorii de fier vechi din Bulgaria ameninţă că-şi mută afacerile în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şinele de tren sunt vândute uneori la fier vechi
Şinele de tren sunt vândute uneori la fier vechi

Vânzătorii de fier vechi din Bulgaria ameninţă că îşi mută afacerile în România şi Grecia. Ei sunt nemulţumiţi de o lege care le va interzice cumpărarea de fier vechi de origine necunoscută sau de la persoane fizice.

„Multe din cele 800 de companii care fac comerţ cu metale feroase şi neferoase se vor muta în România şi în Grecia, din cauza restricţiilor numeroase pe care le prevede noul proiect de lege", a avertizat Borislav Malinov, preşedintele Asociaţiei bulgare pentru reciclare, citat de Sofia News Agency.

Fug la vecini de frica falimentului

Reprezentanţii companiilor care se ocupă de recuperarea fierului vechi şi firmele de reciclare susţin că noua lege care le interzice cumpărarea de materiale de la persoane fizice îi va falimenta pe mulţi dintre ei. Vânzătorii cer Ministerului Mediului de la Sofia să retragă imediat proiectul de lege, ori, ameninţă ei îşi vor muta afacerile în România sau în Grecia.

Măsuri contra furtului de fier

Guvernul susţine că noile reglementări care intră în vigoare săptămâna viitoare sunt menite să scadă numărul de furturi de metale feroase şi neferoase.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite