Bulgaria a decretat epidemie de gripă porcină pentru o regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regiunea bulgară Targovişte a decretat vineri epidemie de gripă porcină, în condiţiile în care frecvenţa cazurilor de probleme respiratorii este de 232 la 10.000 de locuitori, informează Sofia News Agency.

Şcolile din regiune vor fi închise până la6 noiembrie, iar vizitele în spitale sunt interzice. Autorităţile locale au dat asigurări că dispun de suficiente doze de vaccin antigripal şi le-au cerut tuturor celor care prezintă simptome să se prezinte la medic.

În plus, o altă regiune din Bulgaria, Şumen a avertizat că este în pragul decretării epidemiei de gripă porcină. Cel mai probabil, anunţul va fi făcut cel târziu marţi, în condiţiile în care numărul persoanelor bolnave este în creştere.

Săptămâna trecută, rata infectării a fost de 166 la 10.000 de persoane. Autorităţile pot declara epidemie în momentul în care se ajunge la 200 de infectări la 10.000 de locuitori.

15% din elevii din regiunea Şumen au gripă, iar autorităţile sunt pregătite să închidă şcolile.

În paralel, o şcoală şi oraşul Vraţa a fost închisă vineri pentru şapte zile, după ce 30% dintre elevi nu au venit la cursuri din cauza problemelor respiratorii.

Medicamentul antiviral Tamiflu nu este disponibil în regiune, iar o singură farmacie din oraşul Şumen mai are patru doze de Relenza. Ministerul bulgar al Sănătăţii a anunţat că a trimis încă 2.200 de doze de Tamiflu şi 1.000 de Relenza, transmite NewsIn.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite