Bulgaria ar putea cumpăra avioane F-16 în uz de la Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SUA au făcut României o ofertă de avioane F-16 second-hand
SUA au făcut României o ofertă de avioane F-16 second-hand

Bulgaria ar putea achiziţiona avioane de vânătoare în uz F-16 de la Statele Unite, potrivit discuţiei de  la Washington dintre ministrul bulgar al Apărării, Aniu Anghelov, şi secretarul Forţelor Aeriene americane, Michael Donley, relatează site-ul Novinite.com.

"Am avut discuţii despre o analiză preliminară a condiţiilor în care Bulgaria poate cumpăra avioane în uz F-16", a afirmat, după întrevedere, Nikolai Milkov, secretar permanent în Ministerul bulgar al Apărării, informează Mediafax.

În luna mai, Anghelov făcuse amintise neoficial de iniţierea unui proiect de către Ministerul Apărării în vederea cumpărării de avioane de vânătoare noi.

Argumentele majore în Bulgaria împotriva semnării unui contract de cumpărare a unor avioane F-16 se referă la faptul că este vorba despre aeronave în uz. Însă este încă prea devreme pentru a şti cu siguranţă ce furnizor va alege Bulgaria pentru a-şi moderniza aviaţia militară, au apreciat surse din Ministerul Apărării.

Anghelov şi Donley au discutat la Washington şi pe tema antrenamentelor de care piloţii bulgari ar putea beneficia în baze aeriene americane.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite