Un fost judecător a fost arestat în Bulgaria pentru asasinarea unui om de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un fost judecător a fost arestat în Bulgaria pentru asasinarea unui om de afaceri
Un fost judecător a fost arestat în Bulgaria pentru asasinarea unui om de afaceri

Poliţia bulgară a arestat un fost magistrat suspectat că a comandat răpirea şi asasinarea, în martie 2008, a unui om de afaceri, a anunţat duminică ministrul de interne Ţvetan Ţvetanov, informează AFP.

Galin Kostov, fost judecător, a fost arestat în urmă cu două zile în urma suspiciunii că s-ar afla la originea dispariţiei în urmă cu mai bine de doi ani a lui Stoian Stoianov, un magnat al materialelor de construcţii din zona litoralului sudic al Mării Negre.

Potrivit oficialităţilor de la Sofia, în crima cu puternic caracter mafiot este implicat şi un fst înalt funcţionar al Fiscului, Stanislav Mihailov, pe numele căruia a fost emis un mandat internaţional de arestare.

Potrivit anchetatorilor, Stoian Stoianov, în vârstă de 36 de ani, refuzase să cumpere un teren pe care i-l propuneau cei doi suspecţi.

Cei doi care au dus la capăt crima au fost arestaţi în iulie. Unul dintre ei a fost la rândul lui omorât în momentul în care îşi cerea plata de 30.000 de euro, a declarat poliţia.

Cadavrul omului de afaceri a fost descoperit la un an şi opt luni de la dispariţie

Corpul neînsufleţit al omului de afaceri Stoian Stoianov a fost decoperit la un an şi opt luni de la dispariţia sa, pe 6 martie 2008. Bărbatul în vârstă de 36 de ani, originar şi Burgas şi preşedinte al companiei Graniti, a dispărut în 6 martie 2008, în jurul orei 22.30, când îşi parca maşina. Poliţia a tratat iniţial cazul ca pe o răpire.

Cel puţin 16 cazuri de răpiri de tip mafiot au avut loc în Bulgaria în ultimii doi ani, potrivit autorităţilor. În aprilie, un întreprinzător din domeniul construcţiilor a fost eliberat după ce a plătit o răscumpărare de peste un milion de leva (500.000 de euro).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite