Bulgaria: Un scut antirachetă ar reda încrederea europenilor în NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scut antirachetă
Scut antirachetă

Amplasarea scutului antirachetă în Europa ar reda încrederea europenilor în NATO, demonstrându-le că Alianţa Nord-Atlantică se preocupă şi de siguranţa lor, nu numai de "operaţiuni în cealaltă parte a lumii", a afirmat ministrul bulgar de Externe, Nikolai Mladenov, citat de Sofia News Agency.

Într-un discurs susţinut la Bruxelles, Mladenov a apreciat că Bulgaria susţine amplasarea scutului, adăugând că negocierile privind noul concept strategic al NATO nu trebuie să se concentreze numai asupra articolului 5 din Tratatul Alianţei, ci şi a articolului 4, care se referă la consultările politice între părţi în vederea prevenirii ameninţărilor.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a afirmat, în deschiderea Brussels Forum 2010, organizat de German Marshall Fund, că un un sistem de apărare antirachetă la nivelul Alianţei ar demonstra dorinţa colectivă de apărare în faţa unei ameninţări din ce în ce mai puternice.

El a adăugat că Iranul deţinte rachete ce ar putea atinge unele ţări membre NATO, precum România, Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite