Bulgaria: Liderul interlop Kiril Raşkov, condamnat la trei ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul interlop rom Kiril Raşkov, supranumit Ţarul Kiro, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru că a ameninţat cu moartea doi localnici din satul său natal, Katuniţa, situat în apropiere de Plovdiv.

Raşkov a fost găsit vinovat de un tribunal din sudul Bulgariei, luni, pentru că i-a ameninţat cu moartea pe Veselin Hristov şi Ivanka Petrova. Decizia curţii se bazează pe declaraţiile a 12 martori şi pe înregistrările camerelor de supraveghere, care înfăţişează un bărbat într-o maşină de teren neagră, parcată în faţa casei lui Hristova şi Petrov, gesticulând nervos, relatează site-ul Novinite.com.

Raşkov a fost arestat la sfârşitul lui septembrie, când asociaţii lui au ucis un tânăr din satul Katuniţa, în vârstă de 19 ani, din cauza unui confllict cu clanul său. Crima a generat proteste şi violenţe interetnice în Bulgaria.

Localnicii din Katuniţa, care aşteptau sentinţa lui Raşkov, s-au declarat mulţumiţi de această decizie, adăugând însă că aceasta nu compensează teama şi durerea pe care le-au suferit, deoarece Raşkov şi mai ales nepoţii lui au terorizat şi intimidat întregul sat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite