Prima victimă a gripei porcine în Rusia: un medic venit din Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima victimă a gripei porcine în Rusia: un medic venit din Bulgaria
Prima victimă a gripei porcine în Rusia: un medic venit din Bulgaria

Un medic venit din Bulgaria a decedat din cauza gripei porcine, devenind primul caz mortal de infectare cu A(H1N1) înregistrat în Rusia, a anunţat Academia de Ştiinţe, citată de agenţia Interfax.

"Cu o zi înainte de moartea sa ne-au fost transmise analizele şi l-am diagnosticat imediat cu gripă porcină", a declarat academicianul Dmitri Lvov, precizând că victima, o femeie, a murit la începutul lunii septembrie.

"Nu am putut să luăm nicio măsură pentru că a murit a doua zi", a adăugat Lvov.

El a apreciat că numărul total al persoanelor infectate cu acest virus în Rusia ar putea fi mult mai mare decât cifra oficială de 90 de cazuri înregistrate. "Potrivit estimărilor mele, ar putea fi zeci de mii de cazuri. Nu pot încă să dovedesc acest lucru, dar în câteva săptămâni voi fi în măsură să o fac", a adăugat Lvov.

Potrivit ultimului raport prezentat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) gripa porcină a provocat moartea a cel puţin 3.486 de persoane în lume, cu 281 mai multe decât cele anunţate în bilanţul anterior, dat publicităţii cu o săptămână înainte. Experţii au avertizat că virusul ar putea infecta o treime din populaţia din lume, deoarece se aşteaptă ca virusul să devină mai agresiv odată cu începerea sezonului rece.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite