Peste 100.000 de cazuri de gripă porcină în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 100.000 de cazuri de gripă porcină în Bulgaria
Peste 100.000 de cazuri de gripă porcină în Bulgaria

Ministrul bulgar al sănătăţii, Bojidar Nanev, a declarat astăzi că peste 100.000 de bulgari au gripă porcină, relatează Sofia News Agency.

Şase districte bulgare - Gabrovo, Burgas, Yambol, Silistra, Targovişte şi Stara Zagora - au decretat epidemie de gripă porcină, la fel ca şi şase oraşe mari - Varna, Ţumen, Vraţa, Loveci, Samokov şi Nikopol, potrivit NewsIn.

Nanev le-a spus parlamentarilor că nu este încă nevoie să fie decretată epidemie de gripă porcină la nivel naţional, pentru că nu a fost atinsă media de 200 de infectări la 10.000 de locuitori. El a avertizat, însă, că această cifră ar putea fi atinsă în curând, pentru că numărul bulgarilor care suferă de gripă este în creştere.

Ministrul a declarat că cele cinci cazuri mortale de gripă porcină înregistrate în Bulgaria deocamdată sunt legate de alte probleme medicale, care au dus la complicaţii.

80 000 de cutii de antivirale au fost distribuite în ţară până în prezent, iar alte 10.000 sunt valabile la Ministerul Sănătăţii. Încă 60.000 urmează să fie livrate în următoarele zile. Guvernul bulgar a alocat miercuri 12 milioane de leva în plus (circa şase milioane de euro) pentru achiziţionarea de medicamente antigripale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite