Budapesta a interzis intrarea avionului şefului diplomaţiei iraniene în spaţiului aerian ungar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ali Akbar Salehi, ministrul de Externe iranian
Ali Akbar Salehi, ministrul de Externe iranian

Autorităţile de la Budapesta au refuzat să permită unui avion la bordul căruia se afla ministrul iranian de externe să îi survoleze spaţiul aerian luni, pentru că aparatul nu era autorizat să zboare deasupra Uniunii Europene, a anunţat marţi MAE de la Budapesta, citat de AFP.

Avionul ministrului Ali Akbar Salehi a fost interzis în cadrul UE, drept urmare "intrarea acestuia în spaţiul aerian al UE nu era autorizată", a explicat ministerul într-un comunicat.

Ministerul precizează că solicitarea de survol a ajuns târziu la autorităţile ungare, "nefiind prea mult timp la dispoziţie pentru a se coordona".

Autorităţile de la Budapesta susţin că decizia de a interzice aeronavei să survoleze Ungaria "nu a fost fondată pe nicio consideraţie politică".

Luni, ministrul de Externe iranian a fost nevoit să renunţe luni la o deplasare la Haga, unde urma să participe la o conferinţă de cinci zile organizată de Organizaţia pentru interzicerea armelor chimice, o organizaţie internaţională recunoscută de Naţiunile Unite. Ungaria a invocat "motive tehnice" pentru a explica incidentul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite