Budapesta, sub asediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bombe incendiare au fost dezamorsate de poliţia ungară cu prilejul manifestărilor organizate la Budapesta pentru a comemora 52 de ani de la izbucnireea revoluţiei din Ungaria. Bombele

Trei bombe incendiare au fost dezamorsate de poliţia ungară cu prilejul manifestărilor organizate la Budapesta pentru a comemora 52 de ani de la izbucnireea revoluţiei din Ungaria.

Bombele erau plasate într-un autoturism părăsit în apropierea Gării de Vest (centrul capitalei).A fost cel mai grav incident înregistrat în cadrul celor peste 700 de manifestări organizate în întreaga ţară, dintre care 400 la Budapesta.

Deşi toate binecunoscutele organizaţii de extremă dreaptă au fost de faţă, ca să amintim doar Garda Ungară, Jobbik, MIEP (Partidul Adevărului şi Vieţii al lui Istvan Csurka), de această dată nu au mai avut loc obişnuitele ciocniri violente din ultimii ani cu forţele de ordine. Poliţia a anihilat de această dată orice încercare a grupărilor radicale de a-şi uni forţele.

Se pare că locul unde ar fi trebuit să se adune a fost pasajul Astoria, unde se desfăşura acţiunea de comemorare a Uniunii Mondiale a Ungurilor.

Poliţia a oprit şi a percheziţionat toate grupurile care încercau să ajungă în acest loc. Au fost găsite arme albe, coktailuri Molotov, pistoale cu gaz şi cu bile.  Clădirea Operei, un fort  întărit Zona Operei, unde s-au desfăşurat o parte din ceremoniile oficiale şi spectacolul de gală, cu participarea premierului Ferenc Gyurc­sany – a fost total izolată.

Potrivit poliţiei, premierul este persoana expusă celor mai mari riscuri, de aceea zona rezidenţială în care locuieşte a fost închisă până la 30 octombrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite